Kan man tabe sig med Nupo?

Et af de mest populære slanke produkter i Danmark er Nupo. Sammen med det tilsvarende mærker Nutrilett, er det helt klar danskernes foretrukne slankemiddel her i Januar måneden. Mange af os tager ofte lidt for meget på i løbet af November og December, og vil gerne tabe de kilo igen. Dette skal helst være hurtigt, og uden alt for meget motion. Netop derfor lyder et produkt som Nupo jo rigtigt fristende. Du udskifter blot et eller 2 af dine måltider, med deres proteinbar eller protein drikke. Følger denne slankekur i en måned eller to, og så skulle dine julekilo gerne være smidt igen. Men er det faktisk så nemt, eller er det rent fup?

Se mere: Derfor kan Nutrilett bruges til en slankekur

Hvorfor Nupo virker

Nupo produkterne, er ikke nogen mirakle kur. Lad os slå det fast med det samme. De indeholder ikke nogle hemmelige ingredienser som mirakuløst fjerner dit fedt eller sætter dit stofskifte op. De indeholder en del af de vitaminer og mineraler kroppen har behov for. De indeholder nogle kulhydrater, proteiner og lidt fedt. Hele pointen er så at i stedet for at spise f.eks. din morgenmad og din middagsmad, så spiser du et af deres produkter i stedet for. På den måde for du ofte en del færre kalorier indenbords, end hvis du havde spist et normalt måltid. Dette skulle så gerne gøre, at du i løbet af dagen (hvis du ikke smugspiser), skulle være i kalorie underskud og dermed tabe dig.
Det er for mange betydeligt nemmere end at veje sin mad af, og efterfølgende regner ud hvor mange kalorier maden så indeholder. Gad man bruge tiden på det, så kunne du bestemt opnå de samme resultater med almindeligt mad. Så den enlige grund til at vi er så glade for Nupo produkterne, er ren dovenskab. Det er en rigtig nem måde at “underspise” på, og dermed opnå et hvis vægttab.

Nupo kan købes i de fleste større supermarkeder, eller du kan ofte på Nupo på tilbud i online butikker som f.eks. Med24 A/S

Er Nupo den mest effektive slankekur

For nogle vil den være det, da den er nem at følge og overholde. Mange starter måske på en lidt for ekstrem eller hård kur, og falder så fra igen i løbet af kort tid. Da en Nupo kur, er en forholdsvis mild slankekur, er den nem at følge, og chancen for at du giver op er ikke helt så stor som med mange andre kure.
Men har man motivationen og viljen til det, så er svaret nej, så kan du finde en meget bedre og mere effektiv slankekur. F.eks. kan du med en VLCD tabe omkring 10-15 kilo på en måned. Men det kræver også en hel del viljestyrke og en stram kostplan man ikke skal afvige fra.
En VLCD eller very low calorie diet, er en slankekur hvor du spiser mellem 500 og 800 kcal om dagen. En normal kost ligger, til sammenligning, ofte på omkring 2500 til 3000 kcal. Det betyder at du er omkring 2500 kcal i underskud om dagen, hvilket for mange svare til et vægttab på omkring de 10 kilo. Det er ikke en sund slankekur, men i kort periode kan den være effektiv til lige at smide lidt hurtige kilo på.

Se mere: Sådan taber du dig i søvne med Nupo

Et eksempel på en Nupo protein slankebar - et godt alternativ til en slankekur for dig som ønsker et vægttab.

Man høre ofte at jo hurtigere man taber sig, jo hurtigere tager man de kilo på igen. Og det er ikke helt galt. Jo hårdere en slankekur er, jo mere muskelmasse taber man som regel. Det betyder at når din slankekur så er overstået, så har du mindre muskelmasse end før, og dermed også en lavere grund forbrænding. Går man så tilbage til at spise præcis som før man gik på slankekur, så kommer de tabte kilo hurtigt på igen, og nogle gange mere til.

Se mere: Sådan bruger du Nupo bedst

Ændre dine spise vaner

Den bedste måde at tabe sig på, er ved at helt droppe de dårlige spisevaner. Væk med slik, chips kager og sodavand, og få mere grønt og fuldkorn på din tallerken. På den måde vil du langsomt, men på en sund måde, tabe nogle kilo, indtil du ramme den vægt som passer til dit nye gennemsnitlige energi indtag.

Husk også, det kan ofte være en god ide at kombinere en slankekur eller livsstil ændring med motion. Det er som regel kun de første par uger, som er trælse at komme igen. Derefter burde det hele være en smule nemmere.

Gider du ikke alt det med slankekure, motion og diæter, så er du nok en af dem som bør overveje om Nupo eller Nutrilett, så ikke er løsningen for dig.