Forskere forsøger at få virus til at bekæmpe bakterier

virus og bakterierIkke alle vira er dårlige for os. Nogle af dem måske endda hjælpe op os med at bekæmpe forskellige bakterielle infektioner en dag.

Naturligt forekommende virus kaldet bakteriofager angribe bestemte typer af bakterier. Så forskere ved University of Leicester besluttede at forsøge at drage fordel af fager “bakterier der ødelægger beføjelser til at behandle infektioner med Clostridium difficile, en kim, at det kan forårsage alvorlig diarré og betændelse i mave-tarmkanalen.

I løbet af de sidste seks år har mikrobiolog isoleret hundredvis af fager, som kan dræbe forskellige stammer af. Nu er hendes lab har allieret sig med medicinalvirksomheden AmpliPhi at forsøge at vende fager i et produkt, måske en pille, der kunne bruges på mennesker.

Der er ingen garanti den tilgang vil arbejde, og hidtil har det ikke været sat på en grundig test i mennesker smittet med C. difficile. Alligevel er der nogle gode grunde til at tjekke det ud.

C. difficile er vanskelig at behandle med antibiotika og er resistent over for mange af dem. Et andet problem er, at kimen ofte rammer når folk tager antibiotika til behandling af andre infektioner. De antibiotika dræber gode bakterier sammen med de dårlige, svækker gut forsvar mod C. diff.

Læger bruger fecal transplantationer og som mulige løsninger. Men Clokie siger, at fager kunne være et nyttigt alternativ. “Vi er simpelthen udnytte den naturlige fjende af bakterierne, ” fortæller hun Skud.

I modsætning til bakterier, Clokie siger fager er meget konkret om, hvad de angriber – højre ned til sub – arter. Faktisk ville en enkelt fag ikke være i stand til at påtage sig alle de stammer af C. difficle. Så Clokie arbejder på at udvikle en cocktail af virus, der ville være i stand til at dræbe de mest almindelige stammer.

Mens bakterier kan udvikle sig og prøve at snyde de vira, kan virus gøre det samme, Clokie siger. De har været involveret i dette våbenkapløb i tusinder af år.

Så længe de kan komme op med den rigtige cocktail, er der en meget god chance for, at dette fag terapi kunne arbejde, ifølge en lektor i bioteknologi på MIT. ” Hvis du ved, hvad du ønsker at dræbe, det er lidt ligesom en mirakelkur målretning at bakterier, ” fortæller han. Derfor kan det på sigt være muligt at få virus til at bekæmpe bakterier.

Billioner af bakterier, virus, svampe og andre mikrober gemmer sig i den menneskelige kropsform sundhed.

Og levere fager til en persons gut bør ikke være en udfordring, Lu siger.

Fager allerede til brug i kød-og fjerkræ produktion. Producenter sommetider sprøjte mad med fager, der er målrettet en fælles fødevarebåren bakterie.

Men ved hjælp af fag terapi hos mennesker er en smule mere kompliceret. ” Fager blev opdaget, før antibiotika kom rundt, ” Lu siger. Og de har været brugt på mennesker, siger han. Men problemet er, de har endnu at blive testet i velkontrollerede kliniske forsøg.

Der er også spørgsmålet om intellektuel ejendomsret. Fager er naturligt forekommende, og derfor er de svære at patent, der kunne afskrække medicinalvirksomheder.

I sidste ende, Lu siger, ” Videnskaben er reel. ” De ting virker. Men, siger han, “Det er en ændring i den måde, vi tænker behandling af infektioner, jeg tror det er den største hurdle på en måde. “