Beslutningsanalyse med business intelligence

Det som business intelligence kan benyttes til, er blandt andet beslutningsanalyse. For business intelligence, eller BI som det også kaldes, er jo blandt andet defineret ved, at man kan forstå de interne relationer på sådan en måde, at man kan træffe beslutninger, der gør at man kan nå ens mål. De fleste større firmaer inden for webhost og forretning generelt benytter denne type systemer til at nå deres mål på den bedst mulige måde. F.eks installerede en større online kostume forhandler BI for et års tid siden, til at hjælpe med at optimere deres forretningsgang. Nu blot et år efter, har det opnået en forbedring på omkring 20% blot ved at følge de ting, som de fandt via deres analyse. Dette var bl.a. bedre lagerstyring af deres kostumer, samt flere forbedringer i deres økonomi system.

Beslutningsanalyse går blandt andet ud på valget mellem alternative beslutninger, og da der altid er en alternativ beslutning, ved den beslutning man tager, kan man igennem business intelligence systemer få et større overblik over disse slags beslutninger som f.eks. her inde på Business intelligence systemer som indeholder nogle af de mest avancerede funktioner til vil være gavnlige for ethvert webhosting firma.

Det er korrekt, at man ikke kan forudse ethvert skridt, uanset om det er en virksomhed eller om det er vejret, men jo større viden man har om de interne relationer og generelt om hvordan virksomheden har det nu, kan man ved hjælp af BI tage beslutninger der vedrører fremtiden. Dermed kan man også skabe sig et overblik over analyser for fremtiden igennem business intelligence systemer.

Er business intelligence nødvendigt for beslutningsanalyse?
Det er ikke nødvendigt at have business intelligence i sin virksomhed, for at lave en beslutningsanalyse, men som nævnt tidligere, så bliver processen meget nemmere, når man har adgang til så meget information igennem BI.

Da business intelligence kan sammenkoble rigtig mange data, og sammenkøre, sammenligne og hive data ud fra rigtig mange databaser, kan man godt forestille sig, at det er en alt i en løsning. Den giver nemlig det output, som man spørger efter, og det gør den på en måde, som er let at forstå, og som nemt kan bruges til videreformidling.

Netop denne viden er rigtig god at have med, når man bevæger sig indenfor beslutningsanalyse. Det er netop disse redskaber, som BI giver, og som medfører, at man kan tage bedre beslutninger og se hvad de alternative beslutninger, ville medføre – på en meget mere overbliksmæssig måde som der f.eks. ses her på Business intelligence.

Kort sagt, er det som førnævnt ikke nødvendigt, at have business intelligence implementeret i en virksomhed, eller et foretagende, hvis man skal udføre beslutningsanalyse af en art. Dog er det lettere at udføre beslutningsanalyse, og træffe beslutninger hvis man allerede har implementeret BI i en virksomhed/foretagende. De alternative beslutninger bliver også mere klare, og man får mere styr på hvad de forskellige beslutninger vil betyde for virksomheden/foretaget i fremtiden – derfor klarlægger business intelligence systemer en forudsigelse for virksomheden i fremtiden.

Husk også, at business intelligence giver et hurtigt overblik over hvordan virksomheden eller det foretagende har det på nuværende tidspunkt – derfor er det ikke kun forudsigelser det kan benyttes til.

Vælg det rigtige kostume med bi og få mere styr over dine kostumer og udklædninger.